dijous, 1 d’octubre del 2020

Programa Atlàntida

 

El Programa Atlàntida és una  activitat específica d’altes capacitats per a infants i joves identificats, o pendents d’identificació, i les seves famílies. Va néixer l’any 2014 i des d’aquell moment ha anat evolucionant per cobrir les necessitats específiques d’aquests col·lectiu.

Amb els infants i joves treballem en tres àrees:

-   Coneixements a l’alta: coneixements per les seves ganes de saber, no per la seva edat. Aquesta activitat sol tenir lloc a museus de tot Catalunya, però també provoquem situacions d’aprenentatge en laboratoris amb Smart Barcelona, o a la natura com la dels llops al Montseny amb Signatus...

-  Activitats per treballar la intel·ligència emocional a través de les seves característiques pròpies:  intensidad, hipersensibilitat, rigidesa, perfeccionisme, les grans preguntes, habilitats socials... a través de jocs i dinàmiques de grup.

- Jocs i Activitats en família: visites guiades a monuments  o conjunts monumentals de pobles o ciutats, gimcanes per conèixer diferents poblacions...

Amb els pares:

-  Fem Escola Familiar amb un temps de formació i un altre per compartir experiències. Generalment tenen lloc en el mateix moment que els fills estan fent altres activitats.

É  És molt interessant quan posem en contacte famílies de diferents punts de la geografia que sovint no tenen iguals reals en el seu entorn més immediat. El contacte és positiu pels fills i també pels pares.

   En aquestes activitats també hi participen els germans. D’aquesta manera ells també veuen d’una manera més clara quina és la situació d’aquest germà o germana d’altes capacitats. Reflexionar sobre les seves accions, actituds, necessitats a la llum de la intel·ligència emocional els afavoreix a tots tinguin la capacitat que tinguin.

   El fet de que sigui una activitat familiar la fa possible. Poden venir els pares, perquè sinó tindríem una reunió de mares, els germans s’ho passen bé perquè en les sessions es senten inclosos i amb ells fem un treball específic que necessiten.

   Enguany comencem la setena edició del Programa Atlàntida. Aquest curs amb aquesta situació tan especial que estem vivint hem començat proposant una activitat mensual amb Smart Barcelona.

    Tindran lloc els diumenges a les 3 de la tarda i tenen una durada de dues hores. Fan tasques d’aprenentatge sense sostre en quatre laboratoris creats per tècnics de Smart Barcelona per a l’ocasió. Proposem les següents sessions per aquest trimestre:

    Diumenge 4 d’octubre: Anatomia

    Diumenge 8 de novembre. Ciència i  Enginyeria 

    Diumenge 13 de desembre : Cirurgia

   Trobareu més informació a la web d’Smart Barcelona on cal que s’inscriguin les famílies participants. Tenim dos grups on tots els integrants són alumnes d’altes capacitats i els seus germans. Als monitors, que són alumnes dels darrers cursos, recent graduats o doctorands, els fem una formació per que sàpiguen com tractar aquests infants i a més hi posem a cada grup personal especialitzat  per acompanyar en l’activitat. En el temps que els fills fan l’activitat els adults farem Escola Familiar en un espai obert. 

   Està prevista una activitat pels joves més endavant de la qual informarem en el seu moment.

    En el Programa Atlàntida infants, joves i famílies gaudeixen de les activitats i de les relacions. És una molt bona manera de treballar en el creixement harmònic de tota la família. Si voleu més informació podeu sol·licitar-la a atencioaltescapacitats@gmail.com  o al telèfon 646 48 61 59.



 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada