dimarts, 22 d’octubre del 2013

Què pensem quan sentim "Altes Capacitats"?


Altes Capacitats no és un terme nou.  Tots  hem sentit aquest terme alguna vegada. Tenim unes idees preconcebudes i no comprovades que donen lloc al que en diem mites o prejudicis que interfereixen en la manera com ens acostem a aquest concepte.

En el interessant llibre “Convencidos, pero equivocados” el seu autor, Thomas Gilovich, comença la introducció amb una frase d’Artemus Ward que diu: “Lo que nos mete en problemas no son las cosas que ignoramos. Son las cosas que sabemos y no son así.” Molt sovint donem per suposades coses perquè "es diuen" però mai les hem comprovat o no hem contrastat amb experts o empíricament la veracitat d’afirmacions que prenem com certes i condicionen la nostra manera d’enfrontar-nos al món i d’actuar.

Què pensem quan sentim altes capacitats? Aquesta, potser,  seria la primera pregunta... Escrivim el que ens ve al cap, fem neteja i endrecem idees...


En les properes entrades d’aquest blog començarem per definir i desmuntar,  un per un, aquests “mites”. Això ens permetrà acostar-nos d’una manera neta i sense prejudicis erronis a les altes capacitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada