dilluns, 12 de febrer del 2024

Dilluns 12 de febrer Conferencies a biblioteques i centres cívics


És una fantàstica manera de sensibilitzar a la població sobre l’estat de les altes capacitats al nostre país, la realitat que viuen infants i joves a les escoles i com podem millorar la seva situació amb una atenció adequada.


Generalment proposo tres sessions. En la primera parlem de les altes capacitats què són i què no són tot treballant els falsos mites i les característiques més freqüents. En la segona sessió parlem de les altes capacitats en la família i en la tercera parlem de les altes capacitats en els centres escolars. 

És un petit tastet però ens serveix per donar visibilitat a aquest col·lectiu que sol passar desapercebut. Apareix a través de notícies que, desgraciadament fan que els mites s’estenguin encara més perquè la informació no està contrastada ni té cap validesa científica. Cada vegada que es parla d’altes capacitats en els mitjans de comunicació sorgeixen mil entitats, associacions, professionals fent correccions sobre el que s’ha publicat o emès però totes aquestes rectificacions no arriben al gran públic i continuem amb l’extensió dels mites i les falses veritats.


Necessitem poder explicar com són, què necessiten i que no és tan difícil d’atendre. Els necessitem. No podem permetre que el talent marxi del país. Són gent que poden arribar a ser excepcionals. Molts d’ells des de petits ens diuen que volen ser recordats per haver contribuït a millorar la vida de la gent. Quan això es barreja amb 5 matèries suspeses tenim un alumne que pateix i que si no l’ajudem donant-li eines, acompanyant-lo perquè s’esforci i sigui perseverant, metòdic, acurat en les seves presentacions, normatiu... no podrà seguir en el sistema educatiu i el perdrem... potser farà un camí molt més llarg amb la pèrdua d’energia que això representa, o potser el perdrem per sempre i entrarà en el col·lectiu de persones amb problemes de salut mental perquè la seva realitat possible i desitjada no es podrà concretar en la realitat.


Donem visibilitat a les altes capacitats. Si ho necessiteu podeu comptar amb nosaltres demaneu-nos informació a atencioaltescapacitats@gmail.com o al 646486159.


Per aquesta biblioteca és la imatge d’avui. Fa un any vaig fer, amb una gran participació, les tres conferències a la Biblioteca Sofia Barat de Barcelona. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada