dimecres, 13 de novembre del 2013

Mite 8 Són nens...


Hi ha qui pensa que quan parlem d’Altes Capacitats  i fem que siguin tractats segons les seves característiques els estem impedir de ser infants i de desenvolupar-se com a tals. Sovint sentim... “menys museus i internet i més sorral”, “val més que vagi al parc a jugar amb els nens”. Creuen que les Altes Capacitats són  fruit de l’interès de l’adult.

Certament els pares segueixen i miren de cobrir totes les necessitats dels seus fills. Els infants amb altes capacitats són màquines i no vagons. Pot ser que no funcionin a ple rendiment o estiguin “al ralentí” però no són els pares els qui estimulen sinó a l’inrevés. Els pares segueixen el que intueixen o veuen que el seu fill necessita.

En aquest punt la línia és molt fina. Però hi ha infants que gaudeixen amb una pilota de futbol i altres que ho fan llegint. Hem de mirar perquè tots, els de la pilota i els del llibre, siguin el més complets possible. Ni tot és pilota, ni tot ha de ser llibre. En l’edat infantil és el moment de formar  de manera integral tenint en compte tots els aspectes de la persona. Tots tenim punts forts i punts dèbils i els uns ens han d’ajudar a fer pujar els altres per aconseguir persones en majúscules. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada