dimarts, 5 de novembre del 2013

Mite 7 Pertanyen a classes socials altes


En el primer Mite ja vam parlar de herència i ambient. L’ambient és important. Per això quan l’ambient és més ric en estímuls i en vivències sembla que el rendiment pugui ser més alt però això no vol dir que en altres contexts hi hagi un nombre més baix de persones que tinguin altes capacitats. En aquest tema les investigacions són més difícils però s’han observat persones d’altes capacitats a tots els extractes socials.


Certament l’ambient ajuda a que es desenvolupin les habilitats i és molt possible trobarem més talents en entorns més treballats que són l’expressió de la capacitat. Però és un mirar molt tancat. Estic convençuda a la llum de les investigacions que quan es faci una feina de detecció generalitzada veurem que realment trobem persones d’altes capacitats en tots els ambients i podran desenvolupar les seves capacitats convertint-les en talents. 

Tornarem més endavant a aquesta idea, però… per molt que motivem una pedra, no deixarà de ser una pedra. Amb les persones, és cert que si les treballem poden millorar, i molt, però la millora no equival a la base d’herència que aporten les persones d’altes capacitats. És important conèixer amb profunditat el terme altes capacitats per saber que no es tracta únicament d’un element quantitatiu (té més memòria, sap fer càlcul més de pressa...) sinó d’un element qualitatiu. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada