dilluns, 14 de març del 2022

Dia de les Altes Capacitats


Avui sentirem per tot arreu que és el Dia de les Matemàtiques, el Pi Day perquè amb la notació anglosaxona és el 3,14. Però també és el Dia de les Altes Capacitats. Ja sabeu que en quan tenim un dia reflectim una necessitat de la nostra societat. Una necessitat de visibilitat, de sensibilització, d’atenció. Una necessitat de conèixer i comprendre una realitat que ha quedat invisibilitzada o que ha estat mal llegida (que és el que ens trobem moltes vegades).

Quan sentim a parlar d’altes capacitats veiem molt mite, molta opinió poc fonamentada i quasi cap fonament científic. La mala informació s’ha anat fent un lloc en l’imaginari col·lectiu i quan arriba la realitat troba el seu lloc ple de frases sense sentit esculpides en pedra amb una versemblança de realitat que és molt difícil de reconduir.

Per tot això és molt important treballar en la visibilitat, en la formació amb base científica, amb la informació clara i concreta sense opinió. Aquesta informació la necessita tothom. Pares, docents, els mateixos portadors d’aquestes altes capacitats, i la societat en general. Tots hem de conèixer per poder atendre i tractar. No per posar en un pedestal sinó per atendre les seves necessitats i col·laborar en que puguin ser la millor versió d’ells mateixos (cosa que hauríem d’esperar de tot ésser humà) i que com siguin no els faci mal ni a ells ni als altres.

Avui, Dia de les Altes Capacitats volem contribuir a fer xarxa. Una xarxa potent que faci que els infants, joves i adults d’altes capacitats guanyin en seguretat, respecte, i visibilitat. Que puguin expressar-se sent ells mateixos, sense por. Que puguin desplegar tot el seu potencial amb el respecte de les institucions que els haurien de protegir i de vegades sembla que vagin en direcció contrària.  

Que tingueu un bon dia i que sigueu molt feliços avui i sempre gent d’altes capacitats i tots els qui treballeu cada dia perquè la seva vida sigui digna.

La imatge d'avui és la que ha presentat FANJAC per celebrar la diada.


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada