dilluns, 17 de febrer del 2020

Busquem escola / Busquem institut (Pares)


Hi ha diferents moments on els pares han de triar l’escola on portaran els seus fills:
-     - A l’inici de l’escolarització.
-     - Al final de la Primària, els alumnes escolaritzats a l’Escola Pública.
-      - En el moment d’un canvi de residència.
-   - Al final de l’ESO,  els alumnes escolaritzats en el centres concertats que no tenen Batxillerat.
-     - En el moment que una família no es troba atesa en un centre.
-   - En el moment que una família es convidada a canviar de centre per dificultat d’atenció.

Tots els centres d’estudis obligatoris sostinguts amb fons públics, centres públics i centres concertats, tenen un calendari únic de preinscripció i matriculació. Per això, ja en el mes de febrer comença el període d’activitats de portes obertes a escoles i instituts. És convenient assistir-hi per conèixer com són les escoles i quins són els seus eixos fonamentals.

Podrem presentar la preinscripció del 23 de març a l’1 d’abril al primer centre de preferència o a l’oficina de matriculació. En aquest document que ha de ser únic podem definir les nostres opcions. Cal posar ordenats per ordre de preferència els centres escolars. A partir d’aquí ens informaran si entrem a l’escola desitjada. Si és així, podrem fer la matriculació del 16 al 22 de juny si els nostres fills faran Infantil, Primària o Primer d’ESO el curs 2020-2021. De Segon a Quart d’ESO,  serà a partir del 29 de juny.

Quan preguntem als pares quin centre volen pels seus fills, la resposta majoritària és un centre on atenguin les necessitats del seu fill o de la seva filla. Aconsellem que després d’aquesta visita de portes obertes puguem sol·licitar una entrevista amb direcció d’aquells centres que ens hagin fet el pes, ara ja per parlar específicament del tractament de les altes capacitats. Aquesta serà la que ajudarà a definir prioritats.

Els centres, quan parlem d’altes capacitats, ens poden dir mil coses: que no ho tracten, que no en tenen, que tenen un pla, que n’han tingut o que fins i tot han fet alguna compactació de cursos. N’hem sentit de tots colors. La millor resposta és que aquest infant o jove es converteix en un repte per a ells i que treballarem plegats per atendre les seves necessitats...

Aquest any moltes famílies dels alumnes d’altes capacitats que cursen Cinquè de Primària comencen a mirar centres per l’ESO. La inquietud mou la família. La tria d’escola és un moment important. Són moltes les hores que l’infant i el jove passarà a l’escola/institut per això és tan important. Són moltes les influències que rebrà d’ells.

Tothom ens explicarà segons la seva posició i no sabrem com funciona un centre de veritat fins que hi siguem. Ara comença el moment de fer servir tota la nostra intuïció basat en dades que anirem obtenint fins arribar un moment que haurem de decidir i moure peça. Arribarà aquest moment. No és una cursa de velocitat, és una cursa de fons, per tant... paciència i agafem ritme per estar en les millors condicions en el moment de la decisió.   

Si voleu que l’equip d’atenció a les altes capacitats us acompanyi en aquests procés poseu-vos en contacte amb nosaltres: atencioaltescapacitats@gmail.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada