dijous, 25 d’octubre del 2018

Qui té altes capacitats? (Pares i Docents )


Vaig conèixer a D. Javier Tourón quan feia quart de Pedagogía a la Universitat de Navarra. Va ser el meu professor d’estadística durant dos cursos. Molts anys després ens hem tornat a trobar. La vida ha donat moltes voltes i ell s’ha convertit en un referent internacional en l’àmbit de les altes capacitats. Quan algú em demana què pot llegir sobre altes capacitats sempre dono el seu blog que és super ric, amb una base científica i molt ben documentat però tot això combinat amb un estil proper que el fa de fàcil comprensió fins i tot pels no experts.

Dimarts vàrem tenir reunió al Col·legi de Pedagogs de Catalunya per parlar d’Altes capacitats i com sempre va sortir el tema de la identificació. De la gent que continua ancorada en el segle XX encara parlant del tristament famós CI:130 com si fos una nota de tall. No, no i no. Hi ha molts factors i no podem deixar que els infants i joves amb capacitats no tinguin la seva oportunitat de desplegar-les. Hi ha capacitats que veiem els seus efectes, el rendiment però n’hi ha d’altres que continuen adormides... No només és rendiment, parlem de capacitats!


Avui us faig arribar l’article del Dr. Javier Tourón del 22 d’octubre que encaixa en el tema d’avui. Us convido a que us hi subscriviu per rebre en el vostre mail les següents entrades. Aquí teniu l’article... ow.ly/w5tW30mm4Mo 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada