dilluns, 10 de gener del 2022

Avui: Sant Tornem-hi! (Pares i mestres)

 

N’hi ha que en aquest moment ja han abandonat aquells bons propòsits que es van fer per any nou. Uns tornen a fumar o ja han abandonat el gimnàs... propòsits que eren més aviat desitjos i que no anaven acompanyats de la força de voluntat i constància que es requeria perquè passessin de desitjos a realitats. L’Àlex Rovira diu (versió lliure) que “Els propòsits són desitjos amb un plus de decisió”.

 

Us proposo aquesta definició per reflexionar, i si ho voleu per actuar. Quan ho vaig llegir, ara que es celebren els vint anys del Harry Potter al cinema, vaig pensar en les seves varetes màgiques. De vegades d’un desig en volem fer un propòsit sense la constància i la decisió i no és possible. Amb els infants, joves i adults d’altes capacitats; amb tota la seva intensitat, també els hi passa. Sovint poden tenir molts coneixements i habilitats i això els pot donar una situació de privilegi, però per una altra banda serà la seva decisió i constància actitud la que els doni el pas del pensar al fer. És el que ens fa persones. És el que diferencia a aquelles persones amb les que val la pena conviure d’aquelles amb les que no ve massa de gust però que les aguantem per imperatiu legal.

 

Com volem ser? Ens estem construint dia a dia i no hi ha fórmules màgiques de canvi però sí que podem trobar eines perquè tots puguem ser la millor versió de nosaltres mateixos. En el cas de les persones d’altes capacitats el seu cervell ho entén tot, però sovint la seva rigidesa o impulsivitat no els permet el canvi. Cal anar treballant des del possible, i molt poc a poc amb constància per anar trencant aquestes creences limitants que no ens deixen créixer.

 

Avui és el nostre primer dia del blog. Tornem als bons costums. Tindrem un post sobre altes capacitats els dilluns i els dijous. Els dimarts tindrem els suggeriments o Programa Atlàntida ampli. Us desitgem bon any. Aquest bon any el fem nosaltres, cada dia. Fem entre tots un bon any, tot l’any. Depèn de nosaltres.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada