dijous, 22 de novembre del 2018

La Música i les altes capacitats


Avui és Santa Cecília, patrona de la Música. Felicitem a tots els que estimen la música i els que la viuen des de la interpretació, l’escolta o el ball.

Per alguns dels alumnes d’altes capacitats el món de la música és un lloc on es senten molt a gust. Molts gaudeixen amb l’audició de tipus de música ben diferents de la clàssica fins a Queen, de la country fins al rock català o cantautors més intimistes... Sí podríem dir que tots tenim la banda sonora de la nostra vida i alguns la van confeccionant com un gran patchwork.

Per altres la interpretació és el seu camp. El coneixement d’un instrument en concret: piano, guitarra, chelo, clarinet, violí, flauta travessera... Molts d’ells tenen una facilitat més que notable que quan aconsegueixen combinar-la amb un temps d’estudi constant realment gaudeixen de l’instrument i fan gaudir als altres.

Per alguns el llenguatge musical és com les matemàtiques, és un llenguatge lògic amb normes establertes. Que a més serveix per expressar emocions i sentiments. Primer començaran interpretant el que van composar altres però entren en la composició quasi sense voler-ho i com que sempre ho han de fer el millor possible no són pocs els que a més de les classes d’instrument es formen per tocar diferents instruments o composar.

El primer nen que vaig conèixer identificat d’altes capacitats tenia 4 anys. Estava fascinat per la música. Anava amb els pares a l’Auditori o al Palau de la Música i per a ell sempre era Festa Major. El daurat dels metalls, aquelles sabates tan brillants, aquella música que arribava per tot arreu... el fascinaven. Un dia es va posar molt seriós i ens va dir que un cop, i només un cop, quan obríssim la televisió el primer de gener per veure el Concert d’Any Nou des de Viena ell seria allà dirigint-lo. I ens va dir que quan dirigís la Marxa Radeski ens somriuria. Em va semblar fantàstic que un infant no només volgués ser músic, sinó que fins i tot volgués ser director d’orquestra.  Són així... tan intensos, tan decidits, tan ells...

Visquem la Música i que la Música ens ajudi a viure d’una manera més completa. Visca la Música! N'hi ha de menuts que la viuen intensament...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada