dijous, 8 de maig del 2014

Nous materials per a les Altes Capacitats: "Els Marrameus" en acció


Dimecres 30 d’abril vàrem assistir amb un bon nombre de persones, gairebé un centenar, a la presentació d’un nou llibre. No és freqüent trobar llibres dedicats a la intervenció educativa en el aula per alumnes d’altes capacitats. Aquest és una mostra de que les activitats pels alumnes d’altes capacitats són imprescindibles per a ells i bones per la resta dels alumnes.

La sala Betúlia de Badalona feia molt de goig. Va obrir l’acte l’editora d’Horsori explicant perquè l’editorial presentava aquest llibre pràctic dedicat a un col.lectiu tan específic: la necessitat d’atendre d’una manera específica estava ben present. A continuació vaig parlar sobre la necessitat de visibilitzar els infants i joves amb altes capacitats, sobre la dificultat de veure’ls amb la quantitat de prejudicis erronis que acompanyen als professionals -sobretot de la docència-, sobre els avanços que s’han fet des de l’Administració començant a posar el tema sobre la taula i aportant elements per a la detecció d’aquests alumnes i per últim elogiant aquest nou material que presentàvem perquè des  dels contes -aparentment innocents- s’obria una finestra al món i al goig per aprendre. Vam tenir el plaer d’escoltar en Joan Oriol, fil.lòleg i professor de l’institut Damià Campeny de Mataró, que ens va parlar del llibre en el seu aspecte més literaris analitzant el seu contingut i la seva forma. Va ser molt interessant. Per fi ens va parlar la Maria Sánchez Dauder, l’autora de l’obra, que ens va explicar com va sorgir i com va posar en marxa el projecte i com van anar evolucionant... els Marrameus viatjant pel món i per l’història... Desprès vam veure una projecció amb els dibuixos que acompanyen els contes per fi els gats prenien forma i podíem veure el títol dels contes i descobríem, tal com ja ens havia avançat el Jordi que passen aventures a tot arreu: del país dels Marrameus a la terra dels indis, la sabana o el fons del mar; de la Lluna, a Roma o fins i tot a la mateixa ciutat de Badalona. La Gemma Carulla, l’il.lustradora ha captat l’aire del món dels gats fent un bon acompanyament al text. Va cloure l’acte Montserrat Romagosa, especialista en altes capacitats, que va orientar el seu missatge en la part emocional d’aquests infants i joves.

Aquest llibre titulat: “Les Altes Capacitats a l’Escola Inclusiva. Els Marrameus al carrer del Verat Descarat”de Maria S. Dauder publicat per l’Editorial Horsori ja està al mercat. És una molt bona eina per treballar amb els alumnes d’Altes Capacitats. Unes històries suggerents que porten als infants a un món on aprendre és un plaer... un aprenentatge a traspassar a la resta de la seva vida!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada