dilluns, 18 de març del 2024

Dilluns 18 de març Preparem les vacances

 

Quan tenim uns dies de vacances l’organització és essencial per poder fer el que ens agradaria i tenim previst.  Moltes vegades quan acabem les vacances ens adonem que no hem fet el què volíem i hem fet altres coses que no havíem planificat i ens hauríem pogut estalviar.

Uns dies abans tots els elements de la família haurien de fer un llistat de les coses que els agradaria fer: de feina (deures) i de lleure (anar a algun lloc, jugar, fer esport, fer manualitats, veure als amics i familiars, anar al cinema o al teatre, llegir, passejar per la natura o per la platja...).

Després hem de trobar un espai i un temps els pares per fer un cronograma on posarem les activitats previstes familiars. Després podem fer una reunió tots els integrants de la família per parlar de les activitats que proposen els diferents integrants de la família. Algunes poden ser en grup i altres individuals o amb gent externa, depèn de l’edat dels infants i joves.

Quan els pares treballen i no hi ha possibilitat d’avis potser una opció és un casal i tenim ja tenim una colla d’hores ocupades. Si podem gaudir dels avis també haurem de preparar les activitats, potser amb ells, però fer-los propostes.

Ser conscients de que fem un Planning però caldrà ser flexibles perquè hi haurà coses que ens modificaran els plans des dels microbis a la pluja.

Aquesta programació potser ens portarà a negociar la proposta de cadascú, a argumentar cadascú les seves propostes.

Quan comencin les vacances ho posem en marxa i anirem fent valoracions i ajustos sobre la marxa.

En acabar les vacances farem una altra reunió per fer l’avaluació de la programació i de com hem portat els canvis, de quantes coses hem pogut fer cadascú i què ens ha quedat pendent. Quins canvis aplicarem a la programació de les properes vacances.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada