dijous, 2 de febrer del 2023

Temps de buscar escola (Pares)


Si els nostres fills estan a l’escola pública i fan Sisè ha arribat el moment de cercar institut pel curs vinent. També necessitaran cercar escola aquelles famílies que necessiten fer canvi de centre per començar Infantil o Batxillerat. Un tercer grup d’interessats poden ser els que canvien de municipi o necessiten fer un canvi de centre...

Quan hem de cercar un nou centre escolar cal que prioritzem quins són els elements que triarem com família. Elements com el tipus d’escola (pública, privada o concertada), el tipus d’ensenyament (lliure, cooperatiu, tradicional), la proximitat al domicili o del treball dels pares... cada família és un món.    

En el mes de febrer comencem a trobar les jornades de portes obertes als centres docents. És el moment de conèixer els centres, ens els ensenyen i expliquen. Observarem i escoltarem. Aquí farem un primer cribatge.

Després vindrà el moment de demanar visita per parlar amb les persones responsables (direcció o caps d’estudis) en privat. Parlar i preguntar com treballen el tema de les altes capacitats en el centre. Si contemplen la possibilitat de fer una adaptació curricular o fins i tot una compactació de cursos si és necessari.

Interesseu-vos pel seu projecte, pregunteu al personal que hi treballa i sobretot: parleu amb les famílies que hi han estat. Elles són el millor termòmetre de la salut del centre. Però no oblideu que haureu de filtrar la informació perquè cadascú explica la fira segons li va... 

I finalment amb tota la informació caldrà començar a prendre decisions. A partir d’aquí caldrà seguir els passos que marca la normativa per sol·licitar plaça en centres sostinguts totalment o parcialment amb fons públics. La normativa marca la documentació i els terminis. És molt important conèixer i seguir la normativa per sol·licitar plaça pel curs 2023-24.   

Ara és el moment! 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada