dijous, 15 de setembre del 2022

Presentació del Programa Atlàntida


El curs 2014-2015 es va posar en marxa el Programa Atlàntida. Vam fer cinc edicions completes però va arribar la pandèmia i ens vam haver d’aturar. Al llarg de tot aquests temps el Programa ha anat canviant. El Programa Atlàntida és una activitat extraescolar específica pels alumnes d’altes capacitats identificats o no, i per les seves famílies. En la versió del 2022-2023 el Programa s’ha convertit en un possibilitador d’activitats que aprofita la presencialitat i també la tecnologia oferint activitats on line per atendre les seves necessitats.

Aquest dissabte 17 de setembre fem la Presentació del Programa Atlàntida a les 11.30h al centre de Barcelona, a la seu de PANGEA The Travel Store a la Rambla Catalunya número 23. És una activitat oberta i gratuïta. Cal que confirmeu assistència per a una bona organització.   

Presentarem les activitats previstes per aquest primer trimestre del curs. Treballem en tres grups d’edat. Un primer grup d’infants d’Infantil i Cicle Inicial de Primària (fins a 2n de Primària), un segon grup amb els alumnes de Cicle Mitjà i Cicle Superior (de 3r a 6è de Primària) i un tercer grup amb els alumnes de Secundària. En paral·lel també treballem amb els Pares i les Mares. Hi ha activitats en les que estaran sols cada grup, o compartirem espais, o treballarem barrejant edats i agrupant-los per interessos. Sempre depèn de l’activitat.

Als infants i joves, els proposem activitats en les que podem treballar habilitats socials, intel·ligència emocional i també coneixements a l’alta que no corresponen a la seva edat. El fet de posar-los en contacte amb altres nens i nenes o joves de la seva edat amb maneres de funcionar potser molt diferents és molt bo per a ells. Alguns ens diuen que en les nostres activitats no han de mesurar el vocabulari ni la velocitat de la seva parla, com a l’escola; o que troben que els altres tenen interessos comuns o interessants. 

També és molt interessant que les famílies es trobin amb altres famílies que viuen situacions semblants. Sobretot, el fet de que pares i fills vegin que no estan sols, que hi ha altres persones que viuen el que ells estan vivint perquè sovint no tenen altres persones com ells en el seu entorn més proper. Alguns viuen amb tristesa i preocupació la intensitat dels fills, els seus problemes escolars o d’adaptació, les seves rigideses, hipersensibilitat o tot alhora. Altres estan francament preocupats pel futur perquè veuen que els seus fills seguiran patint quan creixin la incomprensió de part de la societat. Trobar-se amb persones que parlen el mateix llenguatge i amb la mateixa velocitat és reconfortant. També ho és parlar amb professionals especialitzats que permeten identificar, relativitzar, contextualitzar, centrar situacions abans de que es converteixin en problemes tan a casa com als centres docents.

Són activitats independents però la continuïtat en la franja d’edat sempre és positiva.

Són activitats per a tota la família, també hi poden participar germans que no tinguin altes capacitats.

Hi ha activitats que permeten un grup més gran i d’altres en les quals el nombre és molt reduït (Signatus, l’activitat dels llops, només permet grups de 20 persones). Per això en ocasions anteriors vam arribar a repetir-la quatre vegades.

El Programa Atlàntida és obert i viu. L’objectiu és donar atenció als infants d’altes capacitats i les seves famílies. En aquests primer trimestre hi ha previstes activitats a Barcelona, a Gualba, a Argentona i a Tarragona. La població que participa en aquestes activitats pertany a tot el territori català. La llengua de comunicació és el català.

En paral·lel anirem informant d’activitats interessants com activitats de la Setmana de la Mobilitat, Fires de Consum responsable, Setmana de l’Energia, la Setmana de la Ciència, la Setmana del Cervell, la 48H Open House... i tantes activitats que es celebren arreu del territori... en aquests moment la informació és molt important perquè pugueu triar el que voleu fer amb els nostres fills.

Com ja vàrem comentar en un post anterior les activitats del Programa Atlàntida al ser específiques per alumnes d’altes capacitats poden entrar en la beca que proposa el Ministerio de Educación. Si esteu interessats, parlem-ne. Cal identificació. El termini s’acaba el 30 de setembre.

Ara la pilota està a la vostra teulada. Si voleu més informació, podeu venir el dissabte 17 a la presentació o sol·licitar-la per correu electrònic. De vegades les nostres agendes són força complexes i és difícil poder-nos trobar. A nosaltres ens agrada molt el contacte presencial i per això us esperem dissabte 17 de setembre a les 11.30h a la Rambla Catalunya 23 a la Pangea The Travel Store, una gran agència de viatges que ens cedeix els seus locals per fer aquesta presentació.  

Podeu confirmar la vostra assistència o sol·licitar informació al 646486159 o a atencioaltescapacitats@gmail.com 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada