dilluns, 14 de setembre del 2015

Cal identificar-los !!!!!


Avui ha començat el curs a Catalunya. 

El curs comença amb la xifra rècord d'1.560.468 alumnes

Aquest número m’ha impressionat perquè darrera d’aquest número gegant hi ha noms, situacions, famílies, ulls, interessos... i des del món que ara m’envolta hi ha un entre un 10 i un 15% d’alumnes amb altes capacitats o talents.  

Més de 230.000 alumnes d'altes capacitats o talents!  

On son? A totes les classes n’hi ha perquè això de les altes capacitats no va per barris, ni per cognoms, ni per nacionalitats, ni per sexes...

Uns, molt pocs estan identificats però n’hi ha molts sense identificar. Us necessitem ! Necessitem dels docents artesans, que parla el Carles Capdevila a l’Ara, perquè amb els vostres ulls ens ajudeu a identificar-los i a donar-los l’atenció que necessiten. Recordeu que no hem de confondre rendiment amb capacitat. Tot i així, alguns són molt evidents però n’hi ha que s’amaguen i d’altres que ja han oblidat el gran valor que tenen i per tant no mostren res.

Quan comença el curs amb energies renovades és el moment de tenir els ulls ben oberts. És el moment que les direccions de les escoles es plantegin seriosament el tema de les altes capacitats que afecta, segons els estudiosos del tema, a un 15% de la població.



Si teniu sospites de que algun dels vostres alumnes pugui tenir algun talent o altes capacitats podeu posar-vos en contacte amb nosaltres i en parlarem sense cap compromís. Som un equip de pedagogs, psicòlegs, psicopedagogs i mestres que treballem a Barcelona però oberts al món a Atenció a les Altes Capacitats que és una àrea del Centre d’Estudis Proyecta de Barcelona. 646 48 61 59

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada