dilluns, 7 de setembre del 2015

Ai les activitats extraescolars....


Començarem recordant la gran diversitat que hi ha entre els alumnes d’altes capacitats. 

En l’aspecte que avui ens ocupa podem trobar des de qui no fa res organitzat després de les classes per voluntat pròpia a qui té tot l’horari ocupat i de manera quasi compulsiva pregunta “i no podria fer també .....?”

Hi ha famílies que ho tenen molt clar: l’anglès, és obligatori; la música (amb qualsevol instrument) perquè li va bé; els escacs, la robòtica o el dibuix perquè l’apassionen; un esport (individual o d’equip) perquè s’ha de bellugar; un art marcial per millorar l’autocontrol; l’esplai o el casal pels valors, la relació amb els altres o la natura; l’alemany, el xinès o el rus pel dia de demà...

Per tot això necessitem tot un pressupost i podríem preguntar-nos realment cal? És bo pel seu creixement? Aquesta pregunta no és gens fàcil de respondre amb aquest col·lectiu.

Alguns infants i joves tenen molta inquietud i molta energia i una mena de necessitat d’aprendre coses noves sobretot després de 6 o 7 hores diàries “d’escola” no adequada. Conec un noi, que ha tingut un curs horrorós de manca de vincle amb la seva tutora, que et parla apagat de l’escola però en canvi li brillen els ulls quan t’explica què fa a les extraescolars. Per a ell són com un baló d’oxigen imprescindible.

Cada família ha de prendre les seves decisions i ha de fer el que cregui convenient i el que la butxaca li permeti, però està clar que les activitats extraescolar a l'ús o des de casa són un complement important pels nostres infants i joves. No és una qüestió del nombre d’activitats sinó de l’adequació en cada cas. Necessiten fer coses però també un temps per a ells i aquest solen trobar-lo amb facilitat.

Hi ha un tipus d’extraescolar que encara no hem anomenat: les activitats extraescolars específiques per alumnes d’altes capacitats. Trobar-se entre iguals, rebre formació les famílies, compartir neguits i alegries sovint dona un plus molt interessant. En un proper post us proposarem el nostre Programa Atlàntida per 2015-2016. Per conèixer el que vàrem fer el curs passat podeu consultar el nostre Facebook.
https://www.facebook.com/atencioalesaltescapacitats/timeline . 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada