diumenge, 23 de febrer del 2014

Reconeixement del talent i l'excelència


Els diaris estan plens de notícies esgarrifoses i les bones notícies sovint passen desapercebudes o no tenen el ressò mediàtic que mereixerien perquè semblen una gota d’aigua dins l’oceà.

Durant les Festes de Santa Eulàlia, co-patrona de la ciutat, es van lliurar els Premis Barcelona que atorga l’Ajuntament per a reconèixer el talent i l’excel.lència en l'art, la ciència i les lletres. Una colla de persones i entitats van ser reconegudes pel seu encert i la bona feina realitzada en el seu camp. Comprèn diferents categories i les relaciono totes perquè no voldria que cap quedés oblidada: Teatre, Dansa, Circ, Arts visuals, Audiovisuals, Música, Cultura popular i tradicional, Traducció en llengua catalana, Literatura en llengua catalana, Literatura en llengua castellana, Mitjans de comunicació, Premi Agustí Duran i Sanpere d'Història de Barcelona, Disseny, Arquitectura i urbanisme, Ciències de la vida, Assaig, ciències socials i humanitats, Ciències experimentals i tecnologia, Educació, Gastronomia i Projecció internacional de la ciutat de Barcelona. Us convido a cercar qui van ser el guardonats en aquesta edició, i en edicions passades... a conèixer les bases generals... 

Fer la feina ben feta no només té futur sinó que té un llarg recorregut en el present. És molt important que aquest esperit arribi als nostres joves i als nostres infants i que impregni tota la societat. No es tracta d’un campi qui pugui sinó d’avançar cap a una humanització de la vida. 

Vivim en una ciutat que encara l’enèssima reforma de la Plaça de les Glòries i està a les portes d’un congrés excepcional que posa a la ciutat en el mapa tecnològic mundial. El Mobile World Congress mou milers de visitants i centenars d’empreses i es preveu que deixin uns 340 milions d’euros en l’àrea de la ciutat. Aquest esdeveniment compta amb noms propis extraordinaris com Mark Zuckerberg (fundador de Facebook), Jan Koum, (cofundador de Whatsapp), Virginia Rometty (presidenta d’IBM), Samsung (amb el Galaxy S5 i el sistema operatiu Tizen) i Nokia que presentarà el seu primer telèfon amb Android (el NokiaX)... però també molts anònims treballadors i emprenedors que es van fent un nom en un món molt competitiu.

Siguem portadors de bones notícies, de noticies estimulants, no perquè amaguem el cap sota l’ala en una situació complexa com l’actual, sinó que compromesos amb l’actualitat i el futur siguem, des de la nostra situació, elements de canvi i de millora de la nostra societat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada