dilluns, 25 de febrer del 2019

Carnaval: M'agrada / No m'agrada disfressar-me


S’acosta el Carnaval. Una data màgica en el calendari que canvia cada any. Entre els nois i noies d’altes capacitats hi ha molta diversitat i molta intensitat. N’hi ha que els encanta disfressar-se i d’altres que no ho poden suportar. Anem a pams...

A alguns els encanten els colors, les disfresses, la festa... ja fa temps que estan pensant en què es disfressaran i no serveix un petit detall, ha de ser una senyora disfressa amb tots els detalls. Gaudiran preparant, vivint i guardant la festa.

Hi ha altres que troben en les disfresses el punt màxim de la ridiculesa i fer el ridícul no està en els seus plans. No els agrada gens sentir-se el blanc de les mirades. En aquest moment de l’any voldrien ser transparents o mimetitzar amb la paret. Els costa molt participar en la rua o en l’actuació de la classe a l’escola. No és un tema de caprici. És la setmana perfecte per agafar la grip.

Mentre que els primers potser seran feliços llegint el pregó del Rei Carnestoltes, ballant al mig de la pista o aportant idees per a la coreografia de la rua; als segons els costarà fins i tot seguir les consignes de cada dia de portar una corbata, unes ulleres o anar amb pijama o amb un mitjó de cada color.

A l’escola hi ha la possibilitat de que tots es sentin bé. Això passa sempre per escoltar els infants i a partir d’aquí donar possibilitats. Sabent que tots són diversos val la pena donar diverses possibilitats. Segurament aquests alumnes amb aquesta dificultat per disfressar-se poden participar i gaudir de la festa des d’àmbits ben diferents. Podrien formar part del servei d’ordre, de la música (preparar-la o fer els mixos, ajudar a muntar l’equip de música...), preparant els dels textos per la web de l’escola o del blog del cicle o la classe, de les fotografies, ajudar amb els petits, a maquillar, encarregar-se de la venda del berenar o esmorzar...  hi ha mil activitats possibles per aquests alumnes i per altres que poden ajudar i gaudir amb la festa sense necessitat de disfressar-se. 


Al Carnaval hi ha lloc per a tothom!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada