dijous, 17 de gener del 2019

Formació per Pares i Docents

Sempre parlem de la necessitat de la formació i sensibilització de la població en l’àmbit de les alts capacitats. No hi ha ningú que no en tingui una opinió i majoritàriament no està basada en criteris científics perquè es basen principalment en el que “es diu” sense un subjecte clar, o el que “ha viscut” un veí, company de feina, algú de la família o un parent llunyà. I això, malauradament, no canvia quan entrem en l’àmbit dels professionals. Sabem que molts professionals no han sentit a parlar d’altes capacitats en la seva formació inicial. Moltes facultats d’educació (pedagogia o magisteri), psicologia, encara no tenen les altes capacitats en el seu temari i altres forma part d’un apartat molt petit d’un tema. Per tant veiem novament la necessitat de formació.

Com podem adquirir aquesta formació? Hi ha diverses possibilitats perquè tampoc tothom té les mateixes  necessitats.

Moltes famílies viuen amb molta angoixa la identificació d’un fill o filla, i necessiten saber què caram són les altes capacitats i com treballar-les a casa.

Tots els docents necessiten conèixer les característiques dels alumnes amb altes capacitats. Hi ha tanta diversitat! I a partir de les característiques com poden cobrir les seves necessitats des de la feina de l’aula o oferint altres activitats dins del mateix centre educatiu.

Actualment es fant moltes Jornades arreu de l'estat espanyol i comença ha haver-hi Masters i Postgraus amb aquesta temàtica en diferents universitats com a la Rioja, Girona o Camilo José Cela a Madrid. 

Nosaltres des d'Atenció a les Altes Capacitats tenim clar que com a professionals ens hem de formar constantment. I també oferim sessions de formació inicial i sensibilització sobre aquest tema. També fem formació específica per a docents de cada nivell (Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat), també per a equips psicopedagògics d’escoles o fins i tot per a equips de menjador.

El proper dissabte 26 de gener fem una sessió de formació i sensibilització a la Biblioteca Francesc Candel (Zona Franca, a prop de la Plaça Cerdà i de la Ciutat de la Justícia de Barcelona) al carrer Amnistia Internacional núm. 10 l’equip d’Atenció a les Altes capacitats farem l’Intensiva-Ment inicial. Està dirigit tant a pares com a docents i explicarem què són les altes capacitats i com es poden tractar a casa i a l’escola. Ens trobarem a les 10 per poder començar puntuals a les 10.15h i l’activitat s’allargarà fins les 13.45h. El preu de la sessió és de 20 euros. Cal confirmar l’assistència perquè les places són limitades. 

Si ho desitgeu podeu apuntar-vos a atencioaltescapacitats@gmail.com o al 646 48 61 59 per aquesta formació o per sol·licitar formacions específiques per a un centre concret o una zona concreta.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada