dimecres, 30 de març del 2016

Comença la Preinscripció a Catalunya


El dimecres 30 de març comença el període de preinscripció en els centres sostinguts amb fons públics (públics i concertats) a Catalunya. Des del mes de febrer hem gaudit d’un degoteig de jornades de portes obertes. Les escoles han mostrat les seves millors gales.

Hi ha famílies d’alumnes amb altes capacitats ben descontents de les seves escoles. Hi ha escoles que no ho veuen,  ni ho volen veure, d’altres que no fan o no fan prou per atendre la singularitat d’aquests infants i joves…  La pregunta dels pares és on poden portar els fills que sàpiguen tractar la seva situació.

Es curiós que a Espanya tinguem la millor legislació per a l’atenció a les altes capacitats però ni es compleix ni es fa complir. Les nostres escoles haurien de ser inclusives i atendre a tots els infants i joves en les seves especificitats però la realitat no és aquesta.  Ara ja estan molt preparades per atendre les necessitats educatives especials per baix però hi ha un gran desconeixement en l’atenció de les altes capacitats.

La resposta de quina escola recomanem és molt complexa perquè cadascú explica la fira segons li va. Sabem que hi ha escoles més sensibilitzades però desgraciadament encara és molt freqüent la manca de formació en aquest aspecte. I excepte en unes poques que tenen un pla d’escola que les tracta de veritat les capacitats a l’alta, en totes les altres depenem del  tutor de torn, de l’equip de Mestres, de l’equip directiu, del projecte de centre, de l’equip psicopedagògic…

El nostre primer consell sempre és mantenir l’escola que van escollir per algun motiu en el seu moment (des de l’afinitat a la proximitat, de la historia als lligams emocionals, de la excel·lència acadèmica a la didàctica passant per les instal·lacions…). Proposem ajudar a l’escola a atendre aquesta situació. Moltes vegades funciona però de vegades, després d’un temps de picar ferro fred, quan després d’un munt d’intents no ens en sortim… la darrera opció és el canvi de centre.

Moltes coses són les que hem d’observar per fer un bon canvi  de centre. Les dues més importants són que l’ideari de la família i el de l’escola estigui en consonància i que a l’escola tinguin ganes d’atendre al vostre fill o filla. Si tenen ganes trobaran el com. Les pedres de l’escola són importants però el que realment ens emportarem serà l’empatia i la professionalitat dels seus mestres.

No és una decisió fàcil però hi ha vegades que el canvi és imprescindible.

Recordeu que si opteu pel canvi a algun centre públic o concertat haureu de fer la preinscripció entre el dia 30 de març i el 7 d’abril. Heu d’emplenar el full oficial. Podeu posar les opcions que vulgueu ordenades per ordre de preferència però només podreu fer servir un full i deixar-lo al centre de la vostra primera opció (si en feu servir més d’un s’anul·len tots i no podreu escollir). 

Arribat el moment, poseu seny i bona sort! Si necessiteu res estem a la vostra disposició. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada