dimarts, 28 d’octubre del 2014

Una escola nova, llavor de futur.


La Consellera Irene Rigau va inaugurar el dia 22 d’octubre l’escola Els Castanyers de Viladrau. Aquesta escola forma part de la Zona Escolar Rural (ZER) de Les Guilleries. Una escola nova sempre és un motiu d'alegria. Una escola nova és una llavor de futur.

A la web del Departament destaquen tres blocs entre les paraules de la consellera en aquest acte d’inauguració.

-  “Ensenyar és un acte de generositat.”

- “L’escola ha de permetre que cap alumne quedi enrere. Tothom ha d’aprofitar cada minut i cada quart de les hores que està a l’escola”. 

- “L’escola és el pont entre la família i la societat, permet aprendre en grup i aprendre cultura”.

Aquestes paraules ens serveixen també per parlar dels alumnes d’Altes Capacitats, de la generositat de molts mestres, de la implicació de moltes famílies... però desgraciadament els nostres nens i nenes d’altes capacitats no aprofiten tot el temps d’escola perquè sovint desconecten i s’avorreixen. Quan tenen un pla de treball ajustat a les seves necessitats aquest desencís es redueix. Quan l’escola  atén realment a la diversitat de nens i nenes ells se senten com a casa i estan contents d’anar a l’escola per les coses què hi aprenen i per les relacions que hi fan. 

Atendre a la diversitat és imprescindible per arribar a la realitat de cada infant. Hem d’aconseguir que tots els infants i joves d’altes capacitats tinguin una atenció personalitzada que els permeti per una banda compartir amb els seus companys i alhora desplegar les seves característiques sent protagonistes del seu aprenentatge. Les paraules de la Consellera no són gratuïtes però cal omplir-les de vida en tots els centres i en tots els casos.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada