dilluns, 27 de setembre del 2021

Engeguem el blog d’Altes Capacitats

En el blog d’Altes Capacitats, podreu llegir un nou post tots els dilluns i dijous del curs lectiu en català i castellà sobre la intervenció educativa en l’àmbit de les altes capacitats a casa i a l’escola. Els escrits van dirigits a pares, mestres i docents dels diferents nivells educatius. 

Quan parlem d’Altes Capacitats no podem evitar tota una colla de creences que se’ns han anat enganxant sense estar confirmades i conformen els mites que hem donat per bons i ara ens tenyeixen la mirada.

És cert que tots necessitem formació però sobretot sensibilització.

Quan parlem d’infants i joves amb altes capacitats no parlem d’un col·lectiu homogeni. Hi ha una colla de característiques més freqüents però cadascú és diferent i presenta tres barreges. Poden presentar algunes característiques freqüents en diferents graus. La primera barreja és amb la seva manera de ser i fer. La segona és amb el seu entorn. La tercera és amb el seu històric. Aquesta és una simplificació per entendre la gran diversitat entre les persones que presenten altes capacitats.

Per poder treballar amb ells o elles a casa i/o a classe haurem de posar la lupa, observar-los, escoltar-los i a partir d’aquí podrem preparar una intervenció educativa adequada.

Tenir altes capacitats ha de ser una situació però desgraciadament per a molts infants, joves i famílies es converteix en un problema. A atenció a les altes capacitats treballem des del 2013 perquè sigui novament una situació.

Els dimarts podrem trobar activitats per a ments curioses. Algunes seran específiques d'altes capacitats i altres no, però totes elles poden ser interessants. No sempre podem tenir informació a l'abast i serem transmissors de possibilitats.

Desitgem que fem entre tots un bon curs!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada