dimarts, 7 de juny del 2016

Els tutors i les altes capacitats


Ha arribat el moment de preparar el curs vinent. Fins ara ha estat embastat però ja és l’hora de començar a cosir. Les direccions dels centres ja tenen els seus projectes ben preparats sobre la taula. Sabem que a l’escola pública, malauradament, no poden disposar encara de les plantilles que tindran i per tant ells segueixen embastant i cosiran més endavant. Però el text d’avui serveix per a tots, en un moment o en un altre.

A moltes escoles teniu infants i joves detectats d’altes capacitats. Quin tutor tindran el curs vinent?

Avui us exposo, segons la meva opinió, quines característiques hauria de tenir aquest tutora dels infants i joves amb Altes Capacitats.

- un professional de mentalitat oberta,
- un professional que sàpiga observar i escoltar,
- un professional que entén la diversitat per dalt i per baix,
- un professional que apliqui diferents metodologies dins de l’aula, 
- un professional amb bon vincle amb els alumnes,

Evidentment, si a més ha obtingut formació en Altes Capacitats o en Intel·ligència Emocional molt millor però necessitem un professional i una actitud proactiva i positiva que crei un bon vicle amb l'alumne.

Aquest curs a Atenció a les Altes Capacitats hem atès en seguiment a una bona colla d’alumnes que segueixen les seves classe ens escola públiques, privades, concertades, urbanes, rurals... 

Hem estat  en contacte amb molts tutors. Hem estat contents amb molts d’ells...

- uns, molt pocs, perquè ja sabien el que havien de fer,

- uns altres, la gran majoria, perquè han estat capaços de fer seves les orientacions i els recursos proposats,  

... Però amb uns pocs, molt pocs, estem esperant que acabi el curs el més aviat possible. Malgrat l’esforç invertit no hem sortit del “no el veig”, “n’hi ha d’altres de millors a classe”, “no fa bona lletra o bona presentació”, “no acaba el primer”, “si no fa el que toca, com li puc donar altres coses?”, “està despistat, al seu món...no segueix la classe”, “es precipita, vol fer-ho a la seva manera, o de pressa..”...  és una pena perquè no han aconseguir veure el potencial que tenien davant...

Ara arriba el final de curs. Moment de deixar constància de la feina feta perquè el mestre /professor del curs vinent pugui continuar la tasca iniciada. Costa deixar els alumnes amb qui has viscut plenament tot un curs. Als alumnes també els costa deixar aquell mestre amb qui han connectat. Alguns em demanen... podem fer alguna cosa per continuar amb ell o amb ella?


Què tinguem sort i encert amb els tutors del curs vinent. Tots els alumnes mereixen tutors amb majúscules i els alumnes d’Altes Capacitats també. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada